HockeyNews
PLUS

HV71-målvakten opereras – borta i upp till fem månader

(9103) Adam Åhman-redigerad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 24 juni 2019

FacebookXWhatsApp

HV71-målvakten Adam Åhman tvingas till operation.
Enligt Jönköpingsklubben blir han borta i upp till fem månader.

SHL presenteras av ATG Sport

Det var tänkt att den snart 20-årige HV71-målvakten Adam Åhman skulle kämpa om speltid i SHL i konkurrens med Jonas Gunnarsson när säsongen börjar i september.

Men den kampen skjuts på framtiden en aning. HV meddelade på måndagen att Åhman kommer att behöva genomgå en höftoperation. Efter det väntar rehabilitering som gör att han inte kommer att vara spelklar förrän någon gång i slutet av oktober eller i november.

HV71-målvakten Adam Åhman opereras och blir borta till oktober eller november. Foto: Bildbyrån.

– Adam har haft besvär med sina höfter sedan ett drygt år och en utredning gjordes under våren 2018. Den samlade bedömningen var då att riktad behandling och rehab skulle fungera för att kunna fortsätta spela. Adam gjorde en fin säsong men problematiken ville inte riktigt ge med sig, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark till klubbens hemsida .

Adam Åhman var den senaste säsongen utlånad till allsvenska IK Oskarshamn som han var med och tog upp till SHL. På 22 matcher Hockeyallsvenskan hade han 93,8 i räddningsprocent.

LÄS MER: Alnefelt draftades av samma klubb som bästa kompisen: "En dröm"

I stället för Åhman kommer nu den 18-årige juniormålvakten Hugo Alnefelt lyftas upp till A-laget under det att Adam Åhman är borta. Alnefelt draftades i tredjerundan av NHL-klubben Tampa Bay under midsommarhelgen.

– Hugo är en otroligt talangfull och trygg målvakt och vi känner oss trygga med denna lösningen, säger HV71:s sportchef Johan Hult till HV:s hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!